Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Primarul Kievului anunță că…

VIDEO Primarul Kievului anunță că „inamicul se află la periferia” capitalei ucrainene. Armata ucraineană „se pregătește să apere Kievul”

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a avertizat marți, 1 martie, într-un filmulețul video că „inamicul se află la periferia capitalei”, adăugând că armata ucraineană „se pregătește să apere Kievul”, transmite presa ucraineană.

„Forțele noastre armate, Forțele de Apărare Teritorială, luptă eroic pentru pământul nostru. (…0 Au fost construite fortificații și puncte de control la intrările în oraș. Rog pe toți să-și păstreze calmul. Nu ieșiți afară inutil și rămâneți în adăposturi în caz de alarmă”, a menționat primarul Kievului Vitali Kliciko.

Un masiv convoi militar rusesc lung de 40 de mile – format din vehicule blindate, tancuri, artilerie remorcată și alte vehicule  – a ajuns la periferia capitalei Ucrainei, Kiev, potrivit imaginilor din satelit de la Maxar Technologies.

Anterior, președintele ucrainean Volodimir Zelensky a declarat că apărarea Kievului este „prioritatea cheie” a guvernului.