Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Primarul din Harkov, după…

VIDEO Primarul din Harkov, după ce orașul a fost atacat de militari ruși: „Aceasta nu este o operațiune militară, este o crimă”

Primarul Harkovului, Igor Terekhov, a comentat luni, 28 februarie, atacul armatei ruse asupra orașului Harkov. Primarul a înregistrat un mesaj video în care a calificat „operațiunea militară” a lui Putin în Ucraina drept distrugerea poporului ucrainean.

„Astăzi am trăit o zi foarte grea. Bombarderea zonelor rezidențiale din Harkov a arătat că aceasta nu este o operațiune militară, ci uciderea noastră, distrugerea poporului ucrainean. Pentru prima dată în lunga sa istorie, Harkov a experimentat acest lucru. Obuzele au lovit clădiri rezidențiale, ucigând și mutilând civili”, a menționat Terekhov.

„Harkovul nu a cunoscut niciodată așa ceva în istoria sa. Numai astăzi – 37 de răniți, dintre care 3 copii. Patru oameni au părăsit adăpostul pentru a lua apă și au murit. Trecem peste asta. Deveniți mai puternici împreună. Vom rezista. Și vom câștiga! Cu siguranță!”, menționează primarul.

Armata rusă a atacat și continuă să atace masiv luni, 28 februarie, orașul Harkov. În urma bombardamentelor, zeci de persoane au fost ucise și alte sute au fost rănite. Acest lucru a fost anunțat de consilierul ministrului Afacerilor interne al Ucrainei Anton Gerașcenko.