Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Președintele SUA: „Dacă Rusia…

VIDEO Președintele SUA: „Dacă Rusia va folosi arme chimice în Ucraina, SUA și NATO vor răspunde în funcție de natura utilizării lor”

Președintele american Joe Biden a spus că SUA ar răspunde dacă președintele rus Vladimir Putin va folosi arme chimice în Ucraina, dar răspunsul va depinde de „natura utilizării acestora”, scrie CNN

Președintele american Joe Biden a susținut o conferință de presă în urma participării, la Bruxelles, la ședințele Consiliului European, NATO și G7. Biden a fost întrebat dacă are informații despre faptul că Rusia se pregătește să desfășoare sau să folosească arme biologice, în cadrul războiului cu Ucraina. Biden a evitat un răspuns direct și a spus că nu poate oferi informații pe care le primește de la serviciile de informații.

Președintele Biden a fost întrebat dacă are informații despre faptul că Rusia se pregătește să desfășoare sau să folosească arme biologice, în cadrul războiului cu Ucraina. Biden a evitat un răspuns direct și a spus că nu poate oferi informații pe care le primește de la serviciile de informații.

„Nu vă pot oferi informații de la serviciile de intelligence. Noi am răspunde dacă va fi cazul, dar răspunsul va depinde de natura în care Rusia le va folosi”,a declarat Biden.

Joi, 24 martie, este a 29-a zi de război în Ucraina. Trupele ruse continuă bombardamentele în mai multe regiuni din Ucraina. Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, principalele ținte ale trupelor ruse rămâne infrastructura militară și civilă din regiunile Kiev, Cernihiv și Harkov. Potrivit ONU, de la începutul invaziei Rusiei asupra Ucrainei și până în prezent, perioada 24 februarie – 23 martie, peste 3,6 milioane de oameni au părăsit Ucraina. Totodată, pe teritoriul Ucrainei zilnic sunt organizate coridoare manitare pentru evacuarea civililor din zonele grav afectate de război.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.