Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Noi lovituri aeriene ale…

VIDEO Noi lovituri aeriene ale Israelului au vizat poziții ale Hamas, din Gaza. Ministrul israelian al Apărării: „Ne oprim când vom avea liniște deplină”

Escaladarea conflictului dintre Israel și Hamas continuă și miercuri. Noi lovituri aeriene ale Israelului au vizat poziții ale Hamas, din Gaza. În același timp, Hamas a lansat noi tiruri de rachete în sudul Israelului, scrie Digi24.

O persoană a fost ucisă și două au fost rănite după ce o rachetă ghidată antitanc a lovit miercuri dimineață un vehicul care patrula lângă granița dintre Israel și Gaza. Mortierele trase peste graniță au împiedicat eforturile echipelor medicale de a ajunge la fața locului. Atacul a fost revendicat de Hamas. 

Armata din Israel a anunțat pe Twitter că din Gaza se trage cu rachete spre sudul Israelului. De asemenea, au publicat imagini video cu loviturile armatei israeliene asupra a două poziții Hamas din care erau lansate rachete antitanc. 

Între timp, ministerul palestinian al sănătății a anunțat că numărul de morți din Gaza a ajuns la 48, inclusiv 14 copii, și sunt peste 300 de răniți. Șase persoane din Israel au fost ucise.

În cea mai gravă escaladare a conflictului din 2014 între Israel și Hamas, armata israeliană a efectuat sute de atacuri aeriene în Gaza, iar grupările militante palestiniene au tras sute de rachete asupra orașelor israeliene.

Potrivit Channel 12 din Israel, mediatori egipteni încearcă să încheie un acord de încetare a focului. Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a anunțat însă că operațiunile militare vor continua.

„Israelul nu se pregătește pentru încetarea focului. Momentan nu există o dată pentru încheierea operațiunii. Numai când obținem o liniște deplină putem vorbi despre calm”, a declarat Gantz.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a declarat că se așteaptă ca luptele să se intensifice.

La începutul zilei de miercuri, sirenele de avertizare au răsunat la Tel Aviv, unde au fost auzite mai multe explozii, după ce Hamas a lansat 110 rachete către orașul de coastă ca răspuns la atacurile aeriene israeliene din Gaza.

În orașul mixt arabo-evreu Lod, lângă Tel Aviv, un tată și o fiică au fost uciși, după ce o rachetă a lovit un vehicul din zonă. A fost declarată stare de urgență în oraș. Mai multe maşini au fost incendiate iar 12 oameni au fost răniţi în ciocnirile pe care primarul oraşului le-a asemuit unui război civil.

Au existat revolte şi în alte oraşe unde populaţia arabă este mai numeroasă, precum şi în Ierusalimul de Est şi în Cisiordania.

Un bloc turn de 13 etaje din orașul Gaza s-a prăbușit marți seară după ce a fost lovit de un atac aerian israelian, atrăgând promisiuni de represalii din partea militanților Hamas.

Armata israeliană a declarat că imobilul adăpostea birouri utilizate de Hamas pe mai multe etaje, precum și o unitate de cercetare și dezvoltare pentru rachete. Armata a mai spus că a avertizat în prealabil civilii din clădire și a oferit suficient timp pentru ca aceștia să poată evacua locul.