Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Macron: „Dacă lăsăm Ucraina…

VIDEO Macron: „Dacă lăsăm Ucraina să piardă acest război, atunci Rusia va amenința Moldova, România și Polonia”

„Dacă lăsăm Ucraina singură, dacă lăsăm Ucraina să piardă acest război, atunci Rusia va amenința, cu siguranță, Moldova, România și Polonia și nu va fi posibilă securitatea europeană”, a avertizat președintele Franței, Emmanuel Macron, într-un video postat pe platforma X.

Să ajutăm Ucraina este datoria noastră, pentru că asta înseamnă să ajutăm la securitatea vecinilor. (…) Dacă nu ajutăm Ucraina, Ucraina nu va avea nicio șansă să câștige, Ucraina nu are nicio șansă să oprească Rusia”, a spus șeful statului francez.

Rusia a devenit o putere care vrea să se extindă și este sigur că nu se va opri acolo”, a adăugat Macron. El a subliniat necesitatea ca statele europene să fie pregătite să ia „deciziile necesare pentru a ne asigura că Rusia nu va câștiga niciodată”.

Războiul din Ucraina este „existențial pentru Europa noastră și pentru Franța”, a insistat șeful statului francez. Dacă Rusia câștigă acest război, credibilitatea Europei va fi redusă la zero și „nu vom mai avea nici o securitate”, a mai spus președintele francez, citat de Veridica.ro.