Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Incident grav într-o regiune…

VIDEO Incident grav într-o regiune din Ucraina. Un consilier local a detonat mai multe grenade în timpul unei ședințe. Există zeci de răniți

Sursa foto: Poliția Națională a Ucrainei

Un consilier local din regiunea ucraineană Transcarpatia a detonat trei grenade în timpul unei ședințe. Incidentul a avut loc vineri, 15 decembrie. Conform informațiilor preliminare, 26 de persoane au fost rănite, dintre care șase se află în stare gravă. În prezent, medicii încearcă să-l resusciteze pe atacator, transmite Hromadske.

„Astăzi (15 decembrie, n.red.), la ora 11:37, am recepționat un mesaj potrivit căruia un consilier al Consiliului sătesc Keretskov din districtul Mukachevo, în timpul unei ședințe, a aruncat în aer grenade (…)”, au declarat reprezentanții Poliției Naționale a Ucrainei.

Presa ucraineană scrie că grenadele au fost detonate de Serhiy Batrin, un consilier local ales de pe listele partidului de guvernământ din Ucraina, „Servitorul Poporului”.

Din imaginile video publicate de Poliția Națională a Ucrainei se vede cum un bărbat intră într-un birou în care mai mulți oameni sunt implicați într-o dezbatere și întreabă: „Pot să spun ceva?”, după care scoate din buzunar trei grenade și le aruncă pe podea. Deocamdată nu se cunoaște care ar fi motivul atacului.

În prezent, toate serviciile specializate se află la fața locului. Pe acest caz, Procuratura Generală a Ucrainei a deschis o anchetă.