VIDEO/ Incendii devastatoare în Grecia. Cel puțin 74 de persoane au murit

Cel puțin 74 de persoane au murit în urma incendiilor de pădure din împrejurimile Atenei. Potrivit Reuters, familii întregi și copii au fost găsiți îmbrățișați în încercarea de a fugi de flăcări. Ambasada Republicii Moldova la Atena susține că până la această oră nu a fost identificat nici un cetățean al Republicii Moldova, care a avut de suferit în urma incendiilor. 

„Grecia trece printr-o tragedie inexplicabilă”, a declara premierul Alexis Tsipras, într-o aparție TV pentru a declara trei zile de doliu național.

Potrivit informațiilor preliminare, una dintre cele mai tinere victime are doar șase luni și ar fi murit din cauza inhalării fumului. Cel puțin 178 de persoane au fost rănite, dintre care 23 sunt copii.

Ambasada Republicii Moldova la Atena monitorizează evoluția situației legate de incendiile produse în Grecia, acordând tot suportul necesar conaționalilor aflați în zona de pericol.

„Pentru moment, la secția consulară au fost înregistrate 7 solicitări de eliberare a titlurilor de călătorie în schimbul actelor de identitate arse în zona de incendiu. Misiunea diplomatică a luat decizia de a elibera actele provizorii gratis”, precizează ambasadorul Anatol Vangheli într-un comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Incendiul din Grecia a fost favorizat de vântul puternic și seceta din regiunea, iar autoritățile catologhează această tragedie ca fiind cel mai mare prăpăd din ultimii 10 ani. În anul 2007, aproximativ 70 de persoane au murit din cauza incendiilor de vegetaţie din regiunea Peloponez.

Foto: express.co.uk

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *