Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Incendii devastatoare în Grecia.…

VIDEO Incendii devastatoare în Grecia. Cel puțin 74 de persoane au murit

Foto: express.co.uk

Cel puțin 74 de persoane au murit în urma incendiilor de pădure din împrejurimile Atenei. Potrivit Reuters, familii întregi și copii au fost găsiți îmbrățișați în încercarea de a fugi de flăcări. Ambasada Republicii Moldova la Atena susține că până la această oră nu a fost identificat nici un cetățean al Republicii Moldova, care a avut de suferit în urma incendiilor. 

„Grecia trece printr-o tragedie inexplicabilă”, a declara premierul Alexis Tsipras, într-o aparție TV pentru a declara trei zile de doliu național.

Potrivit informațiilor preliminare, una dintre cele mai tinere victime are doar șase luni și ar fi murit din cauza inhalării fumului. Cel puțin 178 de persoane au fost rănite, dintre care 23 sunt copii.

Ambasada Republicii Moldova la Atena monitorizează evoluția situației legate de incendiile produse în Grecia, acordând tot suportul necesar conaționalilor aflați în zona de pericol.

„Pentru moment, la secția consulară au fost înregistrate 7 solicitări de eliberare a titlurilor de călătorie în schimbul actelor de identitate arse în zona de incendiu. Misiunea diplomatică a luat decizia de a elibera actele provizorii gratis”, precizează ambasadorul Anatol Vangheli într-un comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Incendiul din Grecia a fost favorizat de vântul puternic și seceta din regiunea, iar autoritățile catologhează această tragedie ca fiind cel mai mare prăpăd din ultimii 10 ani. În anul 2007, aproximativ 70 de persoane au murit din cauza incendiilor de vegetaţie din regiunea Peloponez.

Foto: express.co.uk