Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Imaginile care fac înconjurul…

VIDEO Imaginile care fac înconjurul lumii. Momentul în care soldații ucraineni răniți părăsesc în coloană oțelăria Azovstal asediată de ruși: unii dintre ei își duc camarazii pe targă

Peste 260 de soldați ucraineni, dintre care 53 de răniți, au fost evacuați de la oțelăria Azovstal din Mariupol. Luptătorii ucraineni care au apărat combinatul Azovstal s-au predat forțelor pro-ruse și au fost transportați pe teritorii controlate de ruși. În presă au apărut imagini cu momentul evacuării luptătorilor răniți de la oțelăria Azovstal, în baza acordului de încetare a focului și de creare a unui coridor umanitar anunțat de Ministerul rus al Apărării.

În imagini se văd militari și ambulanțe care preiau persoane rănite. Pe filmarea care surprinde momentul evacuării de la oțelăria Azovstal se vede cum o coloană de luptători ucraineni își duc camarazii pe tărgi. Potrivit autorităților ucrainene, 53 de răniți au fost evacuați la un spital din Novoazovsk pentru asistență medicală, care este controlat de separatiștii pro-ruși.

Într-o altă filmare, luptătorii ucraineni sunt preluați de soldați ruși și percheziționați.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că militarii capturați „vor fi tratați conform normelor internaționale”.

Anchetatorii ruși vor interoga soldații ucraineni care au fost evacuați de la uzina „Azovstal” pe teritoriul ucrainean ocupat de ruși, transmite RBK.

„Anchetatorii ruși vor interoga militarii ucraineni care s-au ascuns la uzina Azovstal din Mariupol, în cadrul unei cauze penele privind crimele comise de regimul ucrainean împotriva populației civile din Donbas”, anunță Comitetul de anchetă al Rusiei.

De asemenea, Comitetul de anchetă al Rusiei susține că va stabili identitatea soldaților ucrainenei și va verifica implicarea lor în crime împotriva civililor. Mărturiile acestora vor fi comparate cu alte date disponibile în cadrul dosarului penal.

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a declarat că evacuarea soldaților ucraineni din oțelăria Azovstal continuă.