Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Explozii puternice în Lviv.…

VIDEO Explozii puternice în Lviv. Zona Aeroportului Internațional Lviv a fost lovită de o rachetă rusă

Explozii puternice s-au auzit vineri dimineață în mai multe părți ale orașului Lviv din vestul Ucrainei. Conform autorităților ucrainene, o rachetă rusă a lovit zona Aeroportului Internațional Lviv.

Primarul din Lviv Andrei Sadovoy a confirmat atacul asupra orașului. Potrivit acestuia, a fost bombardată zona aeroportului, dar nu aeroportul în sine.

Un nor de fum a fost văzut ridicându-se din apropierea Aeroportului Internațional Lviv, potrivit mai multor videoclipuri postate pe rețelele de socializare. Aeroportul se află la aproximativ 6 km de centrul orașului. Potrivit presei ucrainene, trei explozii au fost auzite la scurt timp după ora 6 dimineața, iar sirenele de raid aerian au răsunat în oraș.

A 23-a zi de război în Ucraina a început cu explozii în orașul Lviv. Potrivit unei evaluări militare britanice, contraatacurile ucrainene și problemele logistice au încetinit ofensiva Rusiei. Pentagonul confirmă că avansul Rusiei este înghețat „în toată țara pe mai multe fronturi”.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina