Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Confruntări violente la Barcelona…

VIDEO Confruntări violente la Barcelona între protestatari împotriva restricțiilor și poliție

Proteste violente au avut loc vineri seară în capitala Cataluniei, Barcelona, unde protestatari împotriva restricțiilor dictate de pandemia Covid-19 s-au ciocnit cu forțele de ordine. Confruntările s-au soldat cu răniți și pagube materiale, potrivit Digi24.

Aproximativ 1.500 de protestatari nemulțumiți de restricțiile impuse de autorități, în majoritate afectați de măsuri – întreprinzători sau lucrători în industria hotelieră, restaurante, baruri, săli de forță sau saloane de frumusețe, s-au adunat vineri după-masă în Piața Sant Jaume din Barcelona, scrie La Vanguardia

Cel puțin o persoană a fost rănită la cap de o piatră aruncată.

Protestatarii s-au separat apoi în grupuri și s-au refugiat pe străzile înguste din jurul pieței, unde au continuat confruntările cu poliția, dând foc la tomberoanele de gunoi din zonă.

Spania este printre cele mai lovite țări europene de valul doi al pandemiei, cu zeci de mii de cazuri de coronavirus raportate zilnic. Guvernul de la Madrid a introdus recent starea de urgență până în luna mai 2021, în încercarea de a controla pandemia.

Regiunile autonome, care au competențe în materie de sănătate publică, pot decide de acum să-și închidă teritoriul pentru a limita circulația în anumite zone.

Măsura este valabilă pentru întreg teritoriul Spaniei și presupune, de exemplu, restricții de circulație pe timp de noapte, între ora 23:00 și 6:00, sunt interzise deplasările între regiunile autonome, cu excepția motivelor esențiale – de sănătate, familiale, de muncă.