Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Cel puțin 12 explozii…

VIDEO Cel puțin 12 explozii puternice au avut loc marți în apropiere de aerodromul militar din Crimeea

Sursa foto: novosti.dn.ua

Mai multe explozii puternice au avut loc marți, 9 august, în satul Novofedorivka, în apropiere de aerodromul militar din Crimeea. Potrivit martorilor oculari, un depozit de muniție și pista aerodromului sunt în flăcări, scrie presa ucraineană.

Conform informațiilor preliminare, mai multe case din regiune au fost avariate.

Trei martori locali au declarat pentru Reuters că au auzit marți explozii puternice și au văzut fum negru ridicându-se din direcția unei baze aeriene militare rusești de la Novofedorivka, în peninsula anexată Crimeea. Cel puțin 12 explozii de intensitate variabilă au fost auzite în decurs de un minut, în jurul orei locale 15:30, au declarat doi martori pentru sursa citată.

Aproximativ 30 de minute mai târziu, încă o explozie, descrisă de martori ca fiind cea mai puternică dintre toate, a declanșat alte două coloane de fum și praf. În orașul Sakî, aflat în apropiere, au răsunat sirenele.

Guvernatorul rus al Crimeei, Serghei Aksionov, a declarat într-o postare pe canalul său Telegram că s-a deplasat în zonă și că „circumstanțele sunt în curs de clarificare”.

Un consilier al lui Aksionov a confirmat că au avut loc explozii, dar a refuzat să comenteze posibilele cauze.