Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Autoritățile ucrainene anunță trei…

VIDEO Autoritățile ucrainene anunță trei coridoare umanitare de evacuarea a locuitorilor și livrarea de ajutor umanitar

Ucraina şi Rusia au convenit asupra a trei culoare umanitare de evacuare a cetăţenilor pentru miercuri, a anunţat vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk, scrie presa ucraineană.

Un coridor umanitar a fost stabilit pentru evacuarea locuitorilor din Mariupol şi livrarea de ajutor umanitar către Berdeansk, o rută pentru livrarea ajutorului umanitar şi evacuarea locuitorilor din Melitopol şi o altă rută pentru o coloană de vehicule personale de la Enerhodar spre Zaporojie.

„Convoaiele de autobuze şi camioane cu ajutor umanitar au părăsit deja Zaporojie”, a spus Vereșciuk într-o înregistrare video, miercuri.

„Cerem ca forţele de ocupaţie să îşi respecte angajamentele şi să permită coloanelor umanitare să treacă prin puncte de control”, a mai declarat viceprim-ministra Ucrainei.

Viceprim-ministra Ucrainei a anunțat că delegaţia ucraineană a propus delegaţiei ruse, în cadrul negocierilor de la Istanbul, organizarea coridoarelor de evacuare pentru unele dintre regiunile afectate de lupte, inclusiv Harkov, Kiev, Herson, Cernihiv, Sumî, Zaporojie, Nikolaev şi regiunile separatiste pro-ruse din estul ţării, Doneţk, Lugansk.