Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   (VIDEO) Armata moldoveană contribuie la…

(VIDEO) Armata moldoveană contribuie la edificarea păcii în Kosovo

Începând din 1999, Forţa Kosovo, sau KFOR, este un furnizor de securitate în Kosovo, având în prezent un contingent de aproximativ 5.000 de militari din 31 de ţări (23 NATO şi 8 ţări partenere KFOR). KFOR cooperează cu şi oferă asistenţă ONU, UE şi altor actori internaţionali în susţinerea edificării unui Kosovo stabil, democratic, multietnic şi paşnic.

Analizăm actualul rol al statului partener Republica Moldova, o ţară care caută să-şi construiască legături mai apropiate cu NATO şi Europa şi a cărei echipe de distrugere a munițiilor neexplodate (EOD) asigură un mediu sigur pentru populaţia locală şi pentru alte trupe care acţionează în Kosovo.

Interviuri cu personal KFOR din Germania şi Moldova alături de imagini ale echipelor EOD moldovene lucrând în zone muntoase, interacţiuni între kosovari şi trupe KFOR, mănăstirea Decani din Peja, interviu cu un jurnalist moldovean, imagini din centrul localităţii Peja şi baze şi puncte de control ale KFOR.
Moldova contribuie cu trupe la forţa de menţinere a păcii din Kosovo din martie 2014, asigurând pacea şi stabilitatea într-o regiune în care tensiunile etnice şi religioase încă mocnesc.

Laurence Cameron, Kosovo. Sursa Video: www.natochannel.tv

Publicitate
Publicitate