Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Ambasadorul Rusiei la ONU:…

VIDEO Ambasadorul Rusiei la ONU: „Nu invadăm Ucraina, ci desfășurăm operațiuni militare limitate. Încercăm să bombardăm într-un mod foarte delicat”

Ambasadorul Rusiei la Organizația Națiunilor Unite (ONU) Ghenadi Gatilov susține că Federația Rusă nu a invadat Ucraina și că țara sa desfășoară operaţiuni militare limitate. Ambasadorul a subliniat că militarii ruși încearcă să bombardeze „delicat” fără a lovi civilii, informează Radio Télévision Suisse, citat de Le Figaro.

„Suntem în favoarea opririi masacrului, dar trebuie să vă uitaţi la situaţia reală: masacrul este săvârşit de cealaltă parte, de radicalii ucraineni şi neonazişti. Nu invadăm Ucraina, desfăşurăm operaţiuni militare limitate, pentru că nu s-a putut tolera mai multă suferinţă pentru ruşii care trăiesc de 8 ani în Donbas”, a justificat Ghenadi Gatilov, ambasadorul Rusiei la ONU, pentru postul elveţian RTS.

Ambasadorul Rusiei la ONU a declarat că informaţiile din mass-media occidentale sunt „distorsionate în multe feluri”.

„Încercăm să (bombardăm) într-un mod foarte delicat, fără a răni populaţiile civile. Avem un război informaţional. O mulţime de „ştiri false” sunt afişate pe ecranele de televiziune”, a declarat Ghenadi Gatilov.

Miercuri, 23 martie, este a 28-a zi de război în Ucraina. Trupele ruse continuă bombardamentele în mai multe regiuni din Ucraina. La Mariupol, militarii ruși au continuat să atace cu focuri de artilerie, dar și cu lovituri de la mare distanță.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.