VIDEO/ 47 de morţi şi 90 de răniţi în urma unei explozii la o uzină chimică din China

Cel puţin 47 de persoane au murit, iar alte 90 au fost rănite în urma unei explozii produse într-o uzină chimică, situată în oraşul Yancheng, din estul Chinei. Tragedia a avut loc joi, 21 martie, transmite Agerpres.

Potrivit municipalităţii din Yancheng, deflagraţia a avariat clădiri de locuinţe şi a degajat un nor uriaş de fum negru. În urma deflagraţiei a izbucnit un incendiu care a fost localizat abia vineri dimineaţă. Peste 3.000 de persoane din regiune au fost evacuate.

Totodată, centrul naţional de seismologie a anunţat la aceeaşi oră un cutremur de pământ cu magnitudinea 2,2 în apropierea locului catastrofei. Autorităţile încearcă să afle cauzele producerii accidentului.

Explozii accidentale se produc cu regularitate în China, de obicei, în sectorul industrial. În noiembrie, 2018 ,o scurgere de gaz la o uzină chimică a provocat o explozie care s-a soldat cu 23 de morţi în Zhangjiakou, oraş gazdă al Jocurilor Olimpice de iarnă care vor avea loc în 2022, situat la aproximativ 200 de kilometri nord-vest de Beijing.

Unul dintre cele mai grave accidente industriale din China a avut loc în 2015 la Tianjin unde o explozie imensă produsă într-un depozit de produse chimice a ucis cel puţin 165 de persoane, situat la aproximativ 120 de kilometri de Beijing.

Foto: independent.co.uk

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *