Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Vaccinul Imvanex împotriva variolei maimuței,…

Vaccinul Imvanex împotriva variolei maimuței, produs de compania daneză Bavarian Nordic, aprobat de UE

Sursa foto: Reuters

Compania daneză de biotehnologie Bavarian Nordic a declarat luni, 25 iulie, că Comisia Europeană (CE) a dat permisiunea ca vaccinul său Imvanex să fie comercializat drept protecție împotriva variolei maimuței, așa cum a recomandat săptămâna trecută Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), transmite Reuters.

Aprobarea vine la doar o zi după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că epidemia de variolă a maimuței, care se răspândește rapid, reprezintă o urgență de sănătate globală.

„Disponibilitatea unui vaccin aprobat poate îmbunătăți în mod semnificativ gradul de pregătire a națiunilor pentru a lupta împotriva bolilor emergente, dar numai prin investiții și o planificare structurată a pregătirii biologice”, a declarat Paul Chaplin, directorul executiv al companiei daneze.

Dezvoltarea Imvanex a fost posibilă datorită unor investiții semnificative din partea guvernului american în ultimele două decenii, a precizat compania.

Peste 16.000 de cazuri au fost raportate în prezent din 75 de țări, a declarat directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus. Până în prezent, au fost înregistrate cinci decese ca urmare a epidemiei, a adăugat el.

OMS/ Variola maimuței – urgență sanitară globală