Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   UPDATE/Cetăţeanul român reținut în cazul…

UPDATE/Cetăţeanul român reținut în cazul omorului jurnalistei din Bulgaria este de origine ucrainean

(AFP)

Poliția bulgară a anunțat printr-un comunicat oficial că persoana reținută, suspectată în asasinarea jurnalistei TV Viktoria Marinova, din Bulgaria, este cetățean român, de origine ucraineană.

În vârstă de 30 de ani, prezentatoare la TVN, un post local din oraşul Ruse, a murit după ce a fost bătută, strangulată şi violată. Trupul ei a fost descoperit sâmbătă, 6 octombrie, într-un parc din oraş.

Marinova prezenta o emisiune cunoscută, axată pe probleme legate de societate, difuzată local la Ruse, mare port la Dunăre, la frontiera cu România, transmite Digi24.  La 30 septembrie, ea a difuzat un interviu cu doi jurnalişti de investigaţie care anchetau presupuse fraude cu fonduri europene, care ar fi implicat oameni de afaceri şi politicieni.

Comisia europeană a anunţat luni, 8 octombrie, că a sesizat Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă (OLAF), privind acuzaţii de escrocherie cu fonduri europene în Bulgaria.

Surse din Poliţie au declarat că se îndoiesc că ar exista o legătură directă între moartea ei şi profesia de jurnalist. „Telefonul, cheile maşinii, ochelarii şi o parte a hainelor au dispărut”, a precizat Parchetul local.  Prim-ministrul de centru-dreapta Boïko Borissov a asigurat că elucidarea crimei nu este decât „o chestiune de timp”.

Poliția Română a anunțat că deocamdată nu există nicio solicitare/informare din partea autorităților bulgare în legătură cu acest caz, transmite Libertatea.ro.

Sursa foto: AFP