Unui preot de la Pechersk Lavra din Kiev i-au fost confiscate 52,7 mii de dolari și a fost amendat cu aceeași sumă

Oamenii legii au confiscat aproape un milion și jumătate de grivne adunate de parohie pentru a restaura mănăstirea Pechersk Lavra, bani pe care preotul a încercat să-i transporte în Federația Rusă fără a-i declara la graniță. În plus, preotul a primit și o amendă echivalentă cu suma nedeclarată, transmite ИНТЕРФАКС.

„Slujitorul mănăstirii, fiind pasagerul unui tren de călători pe ruta Kiev-Moscova, a trecut frontiera de stat a Ucrainei cu valută nedeclarată. După verificarea lucrurilor personale, asupra sa au fost găsite și confiscate 52 700 dolari americani. Instanța de judecată a constatat că preotul se face vinovat de o infracțiune administrativă în temeiul Codului Vamal (nedeclararea mărfurilor, vehiculelor în scopuri comerciale), a decis să confiște valuta și să-i impună o amendă în valoare de 100% din banii nedeclarați”, se spune în comunicatul autorităților ucrainene.

Decizia instanței locale a fost atacată cu o cerere de a elibera preotul de răspundere administrativă, pentru că acesta nu ar fi intenționat să ascundă banii. Cu toate acestea, Curtea de Apel din regiunea ucraineană Sumî a respins recursul, argumentând cu faptul că funcționarul bisericesc nu a declarat cu bună știință banii.

Completând declarația vamală, preotul ar fi indicat doar un bagaj de mână și valută în valoare de 70 de euro. În plus, în timpul interogării verbale, de asemenea a spus că alte bunuri și altă monedă decât cea declarată nu are asupra sa la trecerea frontierei.

Astfel, preotului i-a fost confiscată suma de 52 700 dolari americani și va trebui să mai verse în contul trezoreriei Ucrainei alte 52 700 dolari, echivalentul a 1 420 160 grivne, amendă pentru încălcarea Codului Vamal.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *