Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un soldat din Ucraina, abia…

Un soldat din Ucraina, abia recrutat, și-a împușcat cinci colegi, la o fabrică de rachete din Nipru, iar apoi a fugit cu o pușcă Kalașnikov – VIDEO

Un soldat al Gărzii Naţionale a Ucrainei în vârstă de 20 de ani a deschis focul asupra camarazilor săi din motive necunoscute într-o fabrică de rachete, ucigând cinci dintre ei şi rănind alţi cinci, iar apoi a fugit cu o armă de tip Kalașnikov, a anunţat joi Ministerul de Interne, citat de unian.net și Deutsche Welle.

Soldatul în vârstă de 20 de ani ar fi luat o armă AK47 și muniții din arsenal letal, înainte de a trage în colegi. Incidentul s-a produs în această dimineață, înainte de ora locală 4 a.m. (0200 GMT).

Ministerul ucrainean de Interne a precizat că incidentul a avut loc pe teritoriul Uzinei Yuzhny Yuzhmash, o companie de stat importantă pentru producția de rachete și echipamente spațiale din regiunea Dnipropetrovsk, aflată la 250 km de Donetsk.

Presa ucraineană transmite că Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a arătat o fotografie cu soldatul, care ar fi „un recrut”, și care a deschis focul asupra colegilor săi în Nipru. În timpul incidentului, 5 persoane au murit – 4 bărbați și o femeie.

Un soldat al Gărzii Naționale a Ucrainei, soldatul aflat în serviciu militar Ryabchuk Artemy Yuryevich, născut în 2001, în timpul eliberării de arme, din motive necunoscute, a deschis focul cu o mitralieră Kalașnikov în garda militarilor GNU, după care a fugit cu arme. Ca urmare, cinci persoane au murit și alte cinci au fost rănite”, a anunțat MAI se arată în comunicatul Ministerului de Interne.

În total, 22 de soldați erau de pază în momentul incidentului. Doi militari au reușit să fugă și să contacteze autoritățile. O femeie soldat s-a numărat printre cei care au murit în urma atacului, a mai precizat Ministerul de Interne. 

Atacatorul a fost văzut ultima dată în apropierea Colegiului Rocket and Space. El purta echipament de camuflaj și autoritățile cred că deține în continuare arma AK47. 

În orașul ucrainean a fost introdusă operațiunea de poliție „Sirena”. Au fost alertate personalul unităților Poliției Naționale și Gărzii Naționale. Comandantul Gărzii Naționale, general-colonelul Nikolai Balan, a plecat de urgență la fața locului.