Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un deputat ucrainean a fost…

Un deputat ucrainean a fost găsit mort într-un taxi. Autoritățile din Ucraina au deschis un dosar penal

Foto: hromadske.ua

Anton Poliakov, un parlamentar ucrainean implicat într-o anchetă privind corupţia în sectorul apărării, a murit vineri, 8 octombrie, într-un taxi, după ce i s-a făcut brusc rău scrie Reuters.

Potrivit Reuters, Anton Poliakov era deputat independent, după ce a fost ales în Rada Supremă a Ucrainei (Parlamentul Ucrainei) din partea partidului „Servitorul Poporului” – partidul de guvernământ, al președintelui ucrainean Volodimir Zelensky.

Anton Poliakov, în vârstă de 33 de ani, a aparținut partidului „Pentru viitor”, după ce a renunțat la partidul „Servitor al poporului” de la guvernare și a participat la comisia anticorupție a parlamentului.

„Conform informaţiilor preliminare, poliţiştii au stabilit că bărbatului i s-a făcut rău în taxi, iar medicii de la urgenţă chemaţi să-l resusciteze nu au putut să-l ajute, constatând decesul”, indică poliţia ucraineană, potrivit hromadske.ua.

Printre primii care au anunţat decesul lui Poliakov a fost fostul preşedinte al legislativului ucrainean, Dmitro Razumkov, demis cu o zi în urmă din funcţie. „Condoleanţe familiei şi prietenilor. Vreau să cred că ancheta va fi obiectivă!”, a scris Razumkov pe contul său din Telegram, potrivit Ukrainska Pravda.

Procurorul general al Ucrainei a dat asigurări că Biroul procurorului va stabili rapid şi obiectiv cauza morţii în noaptea de joi spre vineri a deputatului Anton Poliakov.

Cauzele morţii deputatului vor fi stabilite în urma examenului medico-legal, care va avea loc în următoarele ore, a afirmat Irina Venediktova, procurorul general al Ucrainei, adăugând că un dosar penal a fost deschis în acest caz conform art. 115 al Codului Penal al Ucrainei „Omor cu premeditare”, cu menţiunea „Deces din motive naturale”.

În decembrie 2019, Anton Poliakov a cerut să fie exclus din partidul proprezidenţial „Servitorul Poporului”din cauza unor „divergenţe de ordin moral şi ideologic”. După aceea se alăturase grupului de parlamentari „Pentru viitor”, despre care media ucrainene apreciază că ar fi apropiat de controversatul oligarh Igor Kolomoiski, de care a fost apropiat şi preşedintele Volodimir Zelensky.