Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un bărbat cu numele de…

Un bărbat cu numele de familie Navalny a fost împușcat de ruși la Bucea. Acesta era originar din același sat cu tatăl opozantului rus Alexei Navalny

Ilya Navalny, locuitor al orașului Bucea, a fost ucis de ruși în perioada în care orașul de la periferia Kievului se afla sub controlul armatei ruse. Jurnaliștii publicației germane Bild au vorbit cu rezidenți din Bucea, care au fost în preajma lui Ilya Navalny înainte ca acesta să fie ucis. Aceștia sugerează că bărbatul a fost ucis de militarii ruși din cauza numelui său de familie, același ca și al lui Alexei Navalny, opozantul lui Putin, aflat în prezent în închisoare.

Maria, femeia care a vorbit cu jurnaliștii de la Bild, spune că l-a văzut pe Ilya pe 12 martie, ziua în care a fost împușcat: „Am intrat în casa noastră și l-am întâlnit-o pe Ilya, care mergea pe scări. I-am spus: «Nu ieși, vor fi împușcături». Dar el totuși a vrut să iasă puțin pentru a fuma o țigară. Apoi am auzit împușcăturile una după alta”.

Când Maria a ieșit din subsol, peste o oră, l-a văzut pe Ilya pe podea, împușcat în cap. Aproape de el era și pașaportul.

Nu este clar dacă Ilya avea vreo legătură de rudenie cu opozantul rus Alexei Navalny, însă acesta provine din localitatea Zalissea (Залесье), din apropierea Cernobîlului, unde s-a născut tatăl lui Alexei Navalny – Anatoliy Navalny.

LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina. Trei civili au murit și 31 de persoane au fost rănite, inclusiv 4 copii, în urma bombardamentelor asupra Harkivului în ultimele 24 de ore