Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   ULTIMĂ ORĂ/ Liviu Dragnea, condamnat…

ULTIMĂ ORĂ Liviu Dragnea, condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare

Foto: .wikimedia.org

Procesul în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman a ajuns la final. Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, informează Digi24.

Potrivit aceleiași surse, Liviu Dragnea este condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Sentința este definitivă. Completul de 5 judecători a menținut astfel sentința dată în primă instanță.

Apelul lui Liviu Dragnea a fost admis doar pe latura civilă, scăzând suma pe care o are de plătit drept prejudiciu.

Fiind întrebat de către jurnaliști dacă se teme de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, Dragnea a declarat că „eu nu mă tem de nimic. Dacă mă temeam, eram ghiocel. Nu e vorba de teamă, dar completul de judecată dacă va rezista presiunilor inimaginabile vor da achitare, pentru că sunt complet nevinovat, dacă nu vor rezista vor da condamnare”.

Dragnea este acuzat că pe vremea când era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman a aranjat să fie angajate la Protecţia Socială două membre PSD, care nu au trecut niciodată pe la acel serviciu. Liviu Dragnea s-a declarat mereu nevinovat, dar anchetatorii au cerut magistraţilor să îl pedepsească dur, cu şapte ani şi jumătate de închisoare.