Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ucraina construiește o a doua…

Ucraina construiește o a doua aeronavă Mriya, într-un „loc secret”: Avionul este gata în proporție de 30 la sută – Directorul întreprinderii „Antonov”

Întreprinderea ucraineană de Stat „Antonov” construiește un al doilea avion An-225 Mriya, după ce primul a fost distrus de ruși în timpul ofensivei din regiunea Kiev, din februarie 2022. Potrivit șefului companiei, noul Mriya este gata în proporție de 30%, scrie publicația Ukrainskaia Pravda.

Directorul general interimar al întreprinderii „Antonov”, Evghenii Gavrilov, a declarat, în orașul german Leipzig, pentru Bild, că noua aeronavă Mriya este construită într-un „loc secret” și este gata în proporție de la sută.

„Lucrările la noul avion continuă într-un loc secret. Al doilea AN-225 va fi completat, pe lângă piese noi, cu piese de la aeronava bombardată”, a declarat Evghenii Gavrilov.

În plus, aeroportul Leipzig/Halle (Germania) va contribui la strângerea de fonduri pentru reconstrucția aeronavei Mriya distruse, scrie sursa citată.

Pe 27 februarie 2022, la trei zile de la începutul invaziei ruse asupra Ucrainei, în urma unui atac aerian asupra aerodromului Gostomel de lângă Kiev a fost grav avariată una dintre cele mai mari și mai grele avioane din producția ucraineană – AN-225 „Mriya”.

Avionul An-225 „Mriya”, distrus de atacurile rusești, avea o lungime de 84 de metri, înălțime de 18.1 metri, iar anvergura aripilor era de 88.4 de metri. AN-225 putea transporta o încărcătură de până la 250 de tone și putea decola cu o masă totală de 600 de tone. Compania ANTONOV a fost fondată pe 31 mai 1946, de către Oleg Antonov.