Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Turcia a blocat accesul la…

Turcia a blocat accesul la Wikileaks după ce acesta a publicat mii de emailuri ale partidului de guvernământ

Turcia a blocat accesul la site-ul WikiLeaks, a declarat acesta din urmă azi, la câteva ore după ce pe pagină  au fost  publicate mii de emailuri a partidului de guvernământ, timp în care Ankara se lupta cu urmele unei lovituri militare  eșuate, notează Reuters.

În jur de 50.000 de soldați, polițiști, judecători și profesori au fost suspendați sau reținuți după încercarea unei lovituri de stat în week-end, iar aliații occidentali ai Turciei și-au exprimat îngrijorarea față de ajungerea la represiuni.

WikiLeaks a publicat marți aproape 300.000 emailuri ale Partidului AK  ce datează din 2010 până la 6 iulie curent. Wikileaks a menționat pe pagina sa de twitter că face asta  „ca răspuns la epurările post lovitură de stat ale  guvernului”. Totodată cei de la Wikileaks au spus că sursa scurgerii nu este legată cu complotiștii sau cu un partid politic rival.

Turcia folosește frecvent blocarea internetului ca răspuns la evenimente politice, ceea ce criticii și avocații pentru drepturile omului văd ca pe o parte de atac mai amplu asupra libertății de expresie a mass-media.