Trupele ruse nu permit reprezentanților de la Crucea Roșie să ajungă în localitatea Schastie unde sunt mai mulți răniți, anunță un reprezentant al administrației regionale
Trupele ruse nu permit reprezentanților de la Crucea Roșie să intre în localitatea Schastie, regiunea Lugansk, acolo unde sunt mai multe persoane rănite. Despre asta anunță șeful Administrației Regionale de Stat, din Lugansk, Serhiy Gaidai, transmite novosti.dn.ua.
„În ultimele 24 de ore, cea mai dificilă situație din regiunea Lugansk este în Schastie. Ocupanții ruși bombardează fără oprire de zile întregi. Orașul nu are alimentare și electricitate. Locuitorii nu ies din adăposturile anti-bombă. Sunt multe victime umane, cel puțin șapte persoane au murit. Multe victime. Mai multe care au ars și nu se știe dacă în ele se afla cineva.
Evacuarea este imposibilă din cauza bombardării constante. Fără garanții de securitate, evacuarea este sinucidere. Căutăm o organizație internațională care ar fi de acord să ne ajute.
Între timp, monștrii ruși nici măcar nu lasă Crucea Roșie să intre în oraș pentru a ajuta populația”, se spune în mesaj.
În dimineața zilei de 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a început o „operațiune militară specială” împotriva Ucrainei. Trupele ruse lovesc toată țara și distrug aeroporturi, baze militare, depozite militare, turnuri TV. Au fost lovite atât obiective militare, cât și civile, potrivit Kievului, printre obiectivele capturate de forțele Rusiei fiind centrala nucleară de la Cernobîl și Insula Șerpilor. Potrivit președintelui Zelensky, 137 de ucraineni au murit în prima zi a ofensivei ruse. După prima zi a atacului Rusiei împotriva Ucrainei, cetățenii țării vecine s-au refugiat în Polonia, România și R. Moldova.
CRONOLOGIA EVENIMENTELOR ÎN LEGĂTURĂ CU CRIZA DIN UCRAINA O AVEM AICI: LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Peste 60 de refugiați din Ucraina au fost cazați la Centrul Moldexpo din Chișinău
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.