Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Trupele ruse nu permit reprezentanților…

Trupele ruse nu permit reprezentanților de la Crucea Roșie să ajungă în localitatea Schastie unde sunt mai mulți răniți, anunță un reprezentant al administrației regionale

Sursa foto: novosti.dn.ua

Trupele ruse nu permit reprezentanților de la Crucea Roșie să intre în localitatea Schastie, regiunea Lugansk, acolo unde sunt mai multe persoane rănite. Despre asta anunță șeful Administrației Regionale de Stat, din Lugansk, Serhiy Gaidai, transmite novosti.dn.ua.

„În ultimele 24 de ore, cea mai dificilă situație din regiunea Lugansk este în Schastie. Ocupanții ruși bombardează fără oprire de zile întregi. Orașul nu are alimentare și electricitate. Locuitorii nu ies din adăposturile anti-bombă. Sunt multe victime umane, cel puțin șapte persoane au murit. Multe victime. Mai multe care au ars și nu se știe dacă în ele se afla cineva.

Evacuarea este imposibilă din cauza bombardării constante. Fără garanții de securitate, evacuarea este sinucidere. Căutăm o organizație internațională care ar fi de acord să ne ajute.

Între timp, monștrii ruși nici măcar nu lasă Crucea Roșie să intre în oraș pentru a ajuta populația”, se spune în mesaj.

În dimineața zilei de 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a început o „operațiune militară specială” împotriva Ucrainei. Trupele ruse lovesc toată țara și distrug aeroporturi, baze militare, depozite militare, turnuri TV. Au fost lovite atât obiective militare, cât și civile, potrivit Kievului, printre obiectivele capturate de forțele Rusiei fiind centrala nucleară de la Cernobîl și Insula Șerpilor. Potrivit președintelui Zelensky, 137 de ucraineni au murit în prima zi a ofensivei ruse. După prima zi a atacului Rusiei împotriva Ucrainei, cetățenii țării vecine s-au refugiat în Polonia, România și R. Moldova.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR ÎN LEGĂTURĂ CU CRIZA DIN UCRAINA O AVEM AICI: LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Peste 60 de refugiați din Ucraina au fost cazați la Centrul Moldexpo din Chișinău