Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Trupele ruse au întrerupt evacuarea…

Trupele ruse au întrerupt evacuarea civililor din orașele ucrainene Bucha și Gostomel. 50 de autobuze cu civili au rămas blocate

Sursa foto: unian.net

Trupele ruse au întrerupt evacuarea locuitorilor orașelor ucrainene Bucha și Gostomel. Astfel, 50 de autobuze au rămas blocate în satul Stoianka, Ucraina, notează unian.net.

„50 de autobuze sunt blocate de armata rusă în Stoianka. Trupele rusești nu permit trecerea convoiului. Negocierile sunt în desfășurare pentru deblocarea traficului”, a anunțat Consiliul orășenesc Bucha.

Membrii consiliului au declarat că există un acord privind „coridorul verde”, cu toate acestea, nu s-a putut conveni asupra trecerii autobuzelor pentru evacuarea civililor.

„Evacuarea a fost zădărnicită! Este imposibil să evacuăm locuitorii din Bucha și Gostomel astăzi. Nu s-a putut ajunge la o înțelegere cu ocupanții: 50 de autobuze rămân blocate”, anunță Primăria orașului Bucha.

Guvernatorul regional, Oleksiy Kuleba, a informat că evacuarea populației civile din orașele Vorzel, Borodyanka, Bucha, Irpin, Gostomel va avea loc prin satele Stoianka și Belogorodka, iar de acolo populația civilă va fi transportată la Kiev.

Miercuri, 9 martie, este a paisprezecea zi de război în Ucraina. De la începutul „operațiunii militare speciale” anunțată de Rusia, pe teritoriul Ucrainei au fost bombardate mai multe orașe. Viceprim-ministra Ucrainei, Irina Vereșciuk, a confirmat deschiderea unor noi coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din regiunile unde se duc lupte între armata rusă și armata ucraineană.

LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina