Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Trupele ruse au atacat localitatea…

Trupele ruse au atacat localitatea Lisichansk din regiunea Lugansk. Doi copii se află în stare gravă

Sursa foto: Facebook / Сергій Гайдай

Trupele ruse au atacat cu focuri de artilerie orașul Lisichansk, regiunea Lugansk. În urma atacului a avut de suferit o familie, doi copii se află în stare gravă. Despre asta anunță șeful administrației militare regionale din Lugansk, Serghei Gaidai, scrie unian.net.

„Atacurile asupra orașului Lisichansk nu contenesc. (…) În urma bombardamentelor de artilerie din Lisichansk, o familie a fost rănită. Acesta este al doilea bombardament greu din această zi”, anunță șeful administrației militare regionale din Lugansk.

Părinții au primit multiple răni. Starea lor s-a stabilizat. Starea copiilor este mai complicată.

„Cel mai probabil, potrivit medicilor, copiilor le vor fi amputate ambele picioare. Medicii continuă să lupte pentru viața copiilor”, a scris Serghei Gaidai pe pagina sa de Facebook.

v

Potrivit UNIAN, în jurul orei 6:30, trupele ruse au deschis focul cu arme grele asupra zonelor rezidențiale ale unuia dintre cartierele orașului Lisichansk. Se știe despre cel puțin un mort. Încă cinci persoane au fost salvate de sub dărâmături.

În a 35-a zi de război în Ucraina, mai multe rachete au fost doborâte peste Kiev. ONU raportează că, de la începutul invaziei ruse în Ucraina, aproximativ 1200 de persoane au fost ucise. Forțele ucrainene susțin că au preluat controlul asupra orașului Irpin. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei spune că Rusia și-a desfășurat aproximativ 2.000 de militari din teritoriile ocupate ale Georgiei în Ucraina. Serviciile secrete britanice susțin că declarațiile rusești despre scăderea „activității” în jurul Kievului și rapoartele despre retragerea unor unități rusești din aceste zone pot indica faptul că Kremlinul a recunoscut pierderea inițiativei în regiune.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina