Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Temperaturi de -50 grade Celsius…

Temperaturi de -50 grade Celsius în SUA

facebook.com/severeweatherEU

Un vortex polar a adus un front de aer extrem de rece şi rafale puternice de vânt în aproape toate regiunile din SUA, în special în vestul mijlociu, acolo unde temperaturile au scăzut până la aproape -50 de grade Celsius, scrie The Guardian, citat de Digi24.

Vortexul polar este o masă de aer rece care, de obicei, se învârte în jurul Polului Nord, dar care a coborât de această dată spre SUA.

Autoritățile din orașele din vestul mijlociu al Statelor Unite au anunțat că au fost deschise mai multe adăposturi de încălzire, în condițiile în care temperaturile au scăzut brusc la -17,8 grade Celsius, iar răcirea vremii se va accentua în următoarele ore.

Sute de școli sunt închise, iar companiile aeriene au anulat peste 1.000 de zboruri, inclusiv numeroase zboruri spre Atlanta, acolo unde peste câteva zile are loc Super Bowl.

Vestul mijlociu este cel mai dur lovit de vortextul polar fără precedent, care a adus temperaturi de până aproape de -50 de grade Celsius în Chicago și în împrejurimi, precum și în nordul statului Illinois.

Foto: facebook.com/severeweatherEU