După Europa și SUA suspendă operarea tuturor aeronavelor Boeing 737 MAX

Statele Unite suspendă operarea tuturor avioanele Boeing 737 MAX 8 și 9, la o zi după această decizie a fost luată în Europa. Totodată, compania Boeing a recomandat consemnarea la sol temporară a întregii flote internaționale de aparate 737 MAX.

Președintele american Donald Trump a anunţat că a emis un ordin prezidenţial prin care toate aeronavele Boeing 737 modele MAX 8 şi 9 trebuie să rămână la sol. Decizia vine după ce în ultima jumătate de an două aeronave de acest tip s-au prăbuşit şi toţi cei aflați la bord au murit.

Anunţul vine după ce Uniunea Europeană şi alte cel puţin 10 state au anunţat măsuri similare.

Administraţia Federală pentru Aviaţie din SUA informează printr-un comunicat emis ieri, 13 martie, că întreaga flotă de aparate Boeing 737 MAX operată de companiile aeriene din SUA sau pe teritoriul SUA este consemnată să rămână temporar la sol. Interdicția rămâne în vigoare până la finalizarea anchetei de investigare a accidentului aviatic din Etiopia din 10 martie, curent.

Compania Boeing susține decizia de suspendare temporară a tuturor zborurilor cu aeronavele de tip Boeing 737 MAX.

„Boeing continuă să aibă încredere deplină în siguranța modelului 737 MAX. Cu toate acestea, după consultarea cu Administrația Federală a pentru Aviație, Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor, autoritățile aeronautice și clienții săi din întreaga lume, compania a decis
consemnarea temporară la sol a întregii flote internaționale de aparate 737 MAX”, se arată în comunicatul companiei Boeing din 13 martie, curent

Un avion de tip Boeing 737 Max 8 s-a prăbuşit duminică în Etiopia, iar toate cele 157 de persoane aflate la bord au murit. Este al doilea avion de acest tip care se prăbuşeşte în ultimele cinci luni. Potrivit experţilor, piloţii probabil au avut dificultăţi în dezactivarea unui sistem automat care împiedică intrarea în picaj a avionului. Compania Boeing analizează posibilitatea actualizării dispozitivului software care coordonează acest sistem.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *