Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   SUA se îndoiesc că Putin…

SUA se îndoiesc că Putin a numit un comandant responsabil pentru războiul din Ucraina: „Chiar dacă a numit un comandant de vârf pentru a controla invazia și chiar dacă SUA nu au putut să-l identifice, luptele duse de ruși sugerează că această persoană este incompetentă”

SUA afirmă că „nu au putut stabili” dacă Rusia a numit un comandant responsabil cu conducerea războiului din Ucraina.

Acest lucru este raportat de CNN, care citează o serie de surse ce dețin informații la acest subiect.

Fără un comandant de vârf, unitățile de luptă din diferite părți ale Rusiei implicate în războiul cu Ucraina par să concureze pentru resurse, mai degrabă decât să își coordoneze acțiunile, au spus doi oficiali ai Pentagonului, citați de presa internațională.

Unitățile implicate în diverse direcții militare de pe teritoriul Ucrainei nu s-au putut încă conecta între ele și, de fapt, operează independent, fără niciun plan operațional, au mai spus sursele.

Rușii par să aibă și probleme serioase de comunicare. Soldații și comandanții folosesc uneori telefoane mobile convenționale și comunică prin alte canale de comunicare nesecurizate, ceea ce facilitează interceptarea luptătorilor ucraineni pentru contraatacuri.

Toate aceste acțiuni au dus, potrivit acestor surse, la o operațiune haotică la nivel local care a surprins oficialii americani și occidentali.

Și chiar dacă Rusia a numit în liniște un comandant de vârf pentru a controla invazia – chiar dacă SUA nu au putut să-l identifice – starea luptelor sugerează că această persoană este „incompetentă”.

Tot Statele Unite spun că au remarcat un număr mare de ofițeri ruși de rang înalt „lichidați în Ucraina”, ceea ce indică faptul că comanda și controlul rușilor „a eșuat”.

Rușii au avut dificultăți uriașe de comandă și control pe toată durata „operațiunii”, în toate eșaloanele. Acest lucru se poate datora parțial acțiunilor ucrainenilor înșiși”, a menționat o altă sursă pentru CNN.

Pe teren, trupele ruse de pe teren sunt adesea separate de comandanții lor, mai spun sursele citate.