Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   SUA a început livrările de…

SUA a început livrările de armament în Ucraina. Ce prevede pachetul de asistență de securitate al aministrației americane, în valoare de 800 de milioane de dolari

Sursa: CNN

Livrările de armament din cel mai recent pachet de asistență de securitate al administrației SUA către Ucraina „au început să sosească”, a declarat un oficial de la Casa Albă pentru CNN.

Președintele Biden a aprobat săptămâna aceasta un pachet suplimentar de arme, muniție și asistență de securitate pentru Ucraina în valoare de 800 de milioane de dolari.

SUA au fost, pentru prima dată, de acord să ofere Kievului tipurile de capacități de mare putere pe care unii oficiali ai administrației Biden, cu câteva săptămâni în urmă, considerau un risc de escaladare prea mare, inclusiv 11 elicoptere Mi-17; 18 tunuri Howitzer de 155 mm și încă 300 de drone Switchblade.

Vineri, 15 aprilie, un oficial înalt al apărării a declarat pentru CNN că primul zbor de arme și echipamente ar trebui să sosească în regiune în următoarele 24 de ore și va fi preluat la graniță de ucraineni și dus în țară.

LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina. Jurnaliștii de la „Radio Svoboda” au identificat un marinar rus care a murit pe nava scufundată „Moskva”

Oficialul a trimis CNN la Departamentul de Apărare al SUA pentru mai multe detalii.

Transportul de 800 de milioane de dolari aduce suma totală a asistenței militare pe care SUA au oferit-o Ucrainei la peste 3 miliarde de dolari.