Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Statul Major al Forțelor Armate…

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei susține că Belarus ar putea participa, alături de Rusia, la războiul împotriva Ucrainei

Sursa foto: unian.net

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei anunță că, ar exista semnale de pregătire a conducerii militare și politice a Republicii Belarus pentru o posibilă participare la ostilitățile împotriva Ucrainei de partea Federației Ruse, scrie unian.

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, se remarcă o regrupare parțială a Forțelor Armate din Belarus. În special, în regiunea Brest, în zona Alexandrovka și în zona Kirovo. Totuși, potrivit reprezentanților forțelor armate ale Ucrainei, „majoritatea militarilor sunt informați despre acțiunile viitoare și nu doresc să lupte de partea rușilor”.

UNIAN a scris mai devreme, că la gara din orașul belarus Gomel ar fi fost observat un eșalon încălcat cu tehnică militară rusească.

Marți, 8 martie, este a treisprezecea zi de război în Ucraina, după ce președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat pe 24 februarie începerea unei „operațiuni militare speciale” pe teritoriul Ucrainei. Avioanele rusești au bombardat în cursul nopții trecute mai multe orașe din estul și centrul Ucrainei.

Totodată, potrivit înțelegerii dintre Moscova și Kiev, marți, 8 martie, a fost declarată „ziua tăcerii” și au fost organizate coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din calea războiului.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina