Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Statul Major al Forțelor Armate…

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei: Rusia și-a desfășurat circa 2000 de militari din teritoriile ocupate ale Georgiei în Ucraina

Sursa foto: unian.net

Rusia și-a desfășurat aproximativ 2.000 de militari din teritoriile ocupate ale Georgiei în Ucraina, anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, scrie unian.net.

„Pentru recrutarea forțelor armate ale Federației Ruse, unități din bazele militare a 4-a (regiunea Tskhinvali, Osetia de Sud) și a 7-a (Abhazia), care fac parte din Districtul Militar de Sud, au fost transferate din teritoriile ocupate ale Georgiei pe teritoriul Ucrainei. De la baza militară a 4-a, au fost formate și trimise în Ucraina trei vehicule blindate de transport de trupe cu un număr total de până la 1.200 de militari ruși și oseți. Două vehicule blindate de transport de trupe au fost formate din unitățile bazei militare a 7-a și este vorba despre aproximativ 800 de oameni”, anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit autorităților ucrainene, trupele ruse continuă să aibă probleme cu unitățile de personal. 

De asemenea, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei raportează că gruparea forțelor mixte pe direcțiile Donețk și Lugansk în ultima zi a respins patru atacuri ale forțelor rusești. Soldații ucraineni au distrus 7 tancuri, 7 vehicule blindate, 2 vehicule și un tun antitanc, iar trupele ruse ar fi suferit pierderi de forță de muncă.

Miercuri, 16 martie, Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga a ordonat Rusiei să suspende invadarea Ucrainei. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a cerut Rusiei să se conformeze „imediat” deciziei Curții de la Haga.

„Federaţia Rusă trebuie să suspende imediat operaţiunile militare pe care le-a început la 24 februarie 2022 pe teritoriul ucrainean”, a transmis Joan Donoghue, judecătoarea preşedintă a Curții, al cărei sediu este la Haga. Curtea de la Haga a luat decizia cu 13 voturi pentru și 2 voturi împotrivă.

Ulterior, Kremlinul a spus că nu se va conforma deciziei Curții Internaționale de Justiție de la Haga.