Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Statul Major al armatei ucrainene…

Statul Major al armatei ucrainene susține că militarii ruși se pregătesc să ia cu asalt Kievul

Statul Major al armatei ucrainene a anunţat că trupele ruse se pregătesc să ia cu asalt capitala Kiev.

Într-o postare pe Facebook, Statul Major a informat că trupele ruse intenţionează să preia controlul total al orașelor Kiev, Harkov, Nikolaev și Cernihiv.

Oficialii ucraineni susţin că „inamicul continuă operaţiunea ofensivă împotriva Ucrainei”, concentrându-se pe încercuirea mai multor oraşe – Kiev, Harkov, Cernihiv, Sumî şi Nikolaiev.  

„Invadatorii nu au atins scopul final după unsprezece zile de ocupaţie”, au mai precizat oficialii ucraineni, care susţin că ruşii acumulează resurse pentru a asalta Kiev.  

„În acelaşi timp, ocupanţii nu au încetat să încerce să se pregătească pentru ofensiva în direcţiile Polissya, Siversky, Doneţk şi Tavriya”, au mai precizat oficialii ucraineni.  

Trupele ruse mai „încearcă să obţină un avantaj tactic în orașul-port Mariupol”, se menţionează în postare.

Pe de altă parte, biroul preşedintelui ucrainean a anunţat că sute de mii de ucraineni trebuie evacuaţi din oraşele lor imediat.

Există deja câteva zeci de oraşe în opt regiuni din întreaga ţară unde situaţia umanitară este catastrofală, a relatat cotidianul Ukrainska Pravda, care a citat comentarii de la biroul prezidenţial.