Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Statisticile războiului din Ucraina prezentate…

Statisticile războiului din Ucraina prezentate de ambele tabere

Ministerul ucrainean al Apărării a afirmat duminică dimineață, 13 martie, în cel mai recent bilanț privind pierderile provocate forțelor ruse, că au fost uciși peste 12 mii de soldați ruși care au invadat Ucraina.

Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene anunță că, până la 13 martie, au fost distruse 374 de tancuri, 1226 de mașini de luptă blindate, 140 de sisteme de artilerie, 74 de aeronave, dar și 86 de elicoptere.

De partea cealaltă, rușii susțin că au avansat încă 14 km în interiorul Ucrainei după 17 zile de lupte. Rușii afirmă că, în timpul „operațiunii speciale” au distrus 3687 de obiecte militare ucrainene și că au reușit să obțină controlul în patru localități din țara vecină. Ministerul Apărării din Rusia anunță că de la începutul războiul a distrus 99 de avioane, 128 de drone, dar și 1294 de tancuri și mașini blindate.

LIVE TEXT: A optsprezecea zi de război în Ucraina a început cu informația că în Lviv, oraș aflat la granița Ucrainei cu Polonia, au fost auzite împușcături, pentru prima dată de la începutul luptelor. În noaptea dinspre 12 spre 13 martie, rușii au continuat să bombardeze mai multe orașe ucrainene.