Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Soldații ucraineni susțin că au…

Soldații ucraineni susțin că au capturat un locotenent-colonel rus: purta pantaloni scurți și șosete ale Forțelor Armate ale Ucrainei – GALERIE FOTO

Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat că aeronava ucraineană de atac a brigăzii 128 de asalt montan a Legiunii Transcarpatia a capturat luni, 21 martie, un ofițer de stat major al armatei 58 de ocupație rusă.

Autoritățile ucrainene susțin că în momentul în care soldații ucraineni l-au capturat pe locotenentul-colonel rus acesta era în lenjerie intimă și șosete ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

După cum relatează Ministerul Apărării al Ucrainei pe canalul oficial de Telegram al instituției, în timpul unei lupte cu armata rusă, aeronavele de atac ale celei de-a 128-a brigăzi separate de asalt montan l-au capturat pe șeful grupului de informații și contramăsuri psihologice a unității militare 47084 a armatei ruse. 

Autoritățile ucrainene susțin că odată cu capturarea ofițerului rus, soldații ucraineni au distrus și vehiculul blindat deținut de acesta.

Totodată, conducerea celei de-a 128-a brigadă separată de asalt montan a Legiunii Transcarpatia a publicat un mesaj pe Facebook în care a relatat detaliile despre capturarea oficialului rus.

„Locotenent-colonelul ocupantului, care a fost făcut prizonier „era îmbrăcat în lenjerie intimă și șosete ale Forțelor Armate ale Ucrainei”, se menționează în mesajul publicat pe Facebook.

Date despre prizonier:

– Alexander Koshel Alexander, născut în 1982, locul permanent de desfășurare al unității militare 47084 – M. Vladikavkaz în Republica Osetia de Nord – Alania.

A 27-a zi de război în Ucraina a început cu explozii puternice în Harkov. Rusia nu pare să fi făcut progrese majore, spun analiștii militari, deși continuă să bombardeze principalele orașe ale țării pe care a invadat-o. În Herson, militarii ruși au deschis focul asupra ucrainenilor care protestau.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.