Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Klaus Iohannis ajunge joi la…

Klaus Iohannis ajunge joi la Kiev, împreună cu Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi

Președintele României Klaus Iohhannis ajunge astăzi la Kiev, într-o vizită comună cu președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholtz și premierul italian Mario Draghi.

Șeful statului român se va afla în Capitala Ucrainei după ora 11.00, potrivit surselor digi24.ro.

Informația privind vizita lui Iohannis la Kiev a fost publicată la începutul acestei săptămâni de parlamentarul ucrainean Oleksi Goncearenko, pe Twitter, dar nu a fost confirmată până acum de autoritățile române din motive de securitate.

Scholz, Macron și Draghi, care merg împreună în Ucraina, au publicat o fotografie din trenul care îi duce la Kiev.

Vizita are loc cu o zi înainte ca executivul UE să facă o recomandare cu privire la statutul candidaturii Ucrainei la UE, perspectivă faţă de care cele trei ţări au fost reţinute, relatează Agerpres. În schimb, Romania s-a pronunțat în favoarea aderării la UE atât a Ucrainei, cât și a Republicii Moldova.

DETALII AICI: O călătorie care va deveni istorică: premierul italian, cancelarul german și șeful Elysée-ului – împreună cu trenul de la granița poloneză până în capitala Ucrainei: cei trei se duc la președintele Zelensky să-i spună că va putea intra cândva în Europa – GALERIE FOTO

Publicitate
Publicitate