Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Rusia continuă retragerea parțială a…

Rusia continuă retragerea parțială a trupelor din nordul regiunii Kiev – Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei

Imagine simbol

În ultimele 24 de ore, soldații ucraineni au respins șapte atacuri inamice în direcțiile Donețk și Lugansk, anunță vineri, 1 aprilie, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, scrie Unian.

„Gruparea forțelor mixte în direcțiile Donețk și Luhansk a respins 7 atacuri inamice într-o zi. Soldații noștri au distrus 3 tancuri, 2 vehicule blindate, 2 vehicule și 2 sisteme de artilerie. Un UAV Orlan-10 a fost doborât”, menționează Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Statul Major precizează că unitățile forțelor de ocupație ruse se retrag din nordul regiunii Kiev către granița de stat cu Republica Belarus.

„Se înregistrează mișcarea convoaielor mixte de echipamente de diferite numere. Convoaiele includ și vehicule civile (camioane, autobuze, microbuze, mașini) care au fost furate de invadatorii ruși în timpul ocupării temporare a teritoriilor”, se menționează în raportul prezentat de Statul Major.

Autoritățile ucrainene susțin că în teritoriile ocupate temporar, militarii ruși continuă acțiunile ilegale, limitând circulația populației civile, folosesc casele și apartamentele rezidenților locali pentru a găzdui personalul, ținând ostatici.

„Violența împotriva cetățenilor Ucrainei continuă. În unele zone ocupate temporar de inamic, ocupanții încearcă să-i oblige pe antreprenori să treacă la plata pentru bunuri și servicii în ruble rusești”, se arată în raport.

În același timp, Statul Major constată că Forțele de Apărare ucrainene continuă să își îndeplinească cu succes sarcinile.

În cea de-a 37-a zi de război, autoritățile ucrainene anunță că trupele ruse se retrag de lângă Kiev. Liderii UE și cei ai Chinei se vor întâlni pentru un prim summit. Președintele rus Vladimir Putin cere plata gazului în ruble.

LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina