Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Rusia avertizează că aderarea Suediei…

Rusia avertizează că aderarea Suediei și Finlandei la NATO „nu va contribui la securitatea Europei”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, susține că extinderea NATO, inclusiv aderarea Suediei și Finlandei la bloc, nu va contribui la securitatea Europei, scrie TASS.

Declarația lui Peskov vine după ce oficialii NATO au declarat că discuţiile despre aderarea Suediei şi Finlandei la bloc au devenit extrem de serioase de la invazia Rusiei.

„Alianța în sine este mai mult un instrument de confruntare. Nu este o alianță care să asigure pacea și stabilitatea. Extinderea alianței cu siguranță nu va aduce un plus de securitate pe continentul european”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Finlanda şi Suedia ar putea adera în curând la NATO, demers care ar înfuria probabil Moscova şi despre care oficialii spun că ar sublinia şi mai mult eroarea strategică a Rusiei de a invada Ucraina.

Finlanda s-a opus mult timp opţiunii aderării la NATO, dar recenta invazie militară rusă în Ucraina a dus la o schimbare a opiniilor în ţara ce are o frontiera terestră de 1.340 de kilometri cu Rusia.

Sondajele de opinie arată că ultimele săptămâni au fost marcate de o creştere spectaculoasă a sprijinului populaţiei pentru intrarea Finlandei în Alianţă.