Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Rusia a făcut schimbări în…

Rusia a făcut schimbări în conducerea trupelor care au invadat Ucraina. Generalul „Armaghedon” a fost înlocuit cu șeful Statului Major al Rusiei, Valeri Gerasimov

Sursa foto: TASS

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunțat pe 11 ianuarie 2023 noi numiri în conducerea trupelor care au invadat Ucraina, a anunțat Ministerului rus al Apărării. Astfel, Serghei Surovikin, supranumit „generalul Armaghedon”, a fost înlocuit cu șeful Statului Major al Rusiei, Valeri Gerasimov.

Potrivit deciziei lui Șoigu, Serghei Surovikin va ocupa acum funcția de adjunct al lui Gerasimov. Alți doi adjuncți noi vor fi șeful Forțelor Terestre, Oleg Saliukov, și adjunctul șefului Statului Major General, Alexei Kim.

„Creșterea nivelului de conducere a operațiunii militare speciale este asociată cu o extindere a amplorii sarcinilor rezolvate în timpul implementării acesteia, necesitatea de a organiza o interacțiune mai strânsă între ramurile Forțelor Armate, precum și îmbunătățirea calității tuturor tipurilor de sprijin și eficiența gestionării trupelor”, a precizat Ministerul rus al Apărării.

Valeri Gherasimov deține în prezent funcția de șef al Statului Major General. La sfârșitul anului 2022, pe rețelele de socializare au circulat zvonuri potrivit cărora Gherasimov ar fi fost demis din funcție. Atunci, Ministerul rus al Apărării a negat zvonurile, afirmând că nu există niciun motiv pentru concedierea lui Gherasimov.

Serghei Surovikin, supranumit „generalul Armaghedon” de către presa rusă pentru reputația sa de necruțător, a fost numit comandant al Forțelor armate combinate din Ucraina în octombrie anul trecut. Surovikin a primit titlul de Erou al Rusiei și a fost medaliat pentru serviciile sale din Siria în 2017, unde a condus expediția militară rusă în calitate de comandant al Forțelor Aerospațiale.