Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   România: Dosarul Caracal. Gheorghe Dincă…

România: Dosarul Caracal. Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Sursa foto: INQUAM PHOTOS

Inculpatul Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru omor calificat, trafic de persoane și alte infracțiuni în dosarul uciderii adolescentelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu. Decizia nu este definitivă, scrie Biziday.

„Contopește pedepsele stabilite în prezenta cauză în sensul că aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 25 de ani închisoare la care adaugă un spor de o treime din celelalte pedepse stabilite, de 83 ani închisoare, pedeapsă ce va fi redusă conform art. 57 din Codul Penal, iar în final inculpatul Dincă Gheorghe va executa pedeapsa maximă de 30 (treizeci) ani închisoare în regim de detenție”, conform ședinței de judecată.

Decizia poate fi atacată cu apel. Dincă mai trebuie să plătească daune morale în valoare de 700 de mii de euro familiilor Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu, scrie presa din România.

Sentința ar fi trebuit pronunțată încă din luna iunie, însă de atunci a fost amânată pentru „deliberări” de două ori, pentru 12 august și 9 septembrie. 

În urmă cu aproape trei ani, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Dincă „pentru săvârșirea unui număr de 8 infracțiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni)”.

Alături de acesta a mai fost trimis în judecată și condamnat la șapte ani de închisoare o altă persoană, Ștefan Risipițeanu, pentru săvârșirea infracțiunii de viol uneia dintre cele două fete răpite de Dincă.