Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   „Regiunea Herson a fost, este…

„Regiunea Herson a fost, este și va fi o parte integrantă a unui singur stat – Ucraina”, susține șeful adjunct al Consiliului orașului Herson. Consilierii au votat o rezoluție prin care afirmă că orașul ocupat de ruși va rămâne ucrainean

Consiliul regional din orașul ucrainean ocupat Herson a votat pentru adoptarea unei rezoluții prin care se afirmă că orașul rămâne ucrainean, au declarat oficialii locali, conform BBC.

Votul a avut loc pe fondul declarațiilor unor oficiali ucraineni potrivit cărora Rusia ar plănui un referendum privind crearea unei „republici populare” separatiste în Herson, după modelul celor din Luhansk și Donețk. Iuriy Sobolevskyi, șeful adjunct al consiliului, a scris, într-o postare pe Instagram, că membrii organismului „au acceptat apelul conform căruia regiunea Herson este Ucraina” cu 44 de voturi.

El a scris că deputații nu ar putea „recunoaște niciodată încercările de a crea o „republică populară” în regiunea Herson și de a ocupa o parte din Ucraina”. „Regiunea Herson a fost, este și va fi o parte integrantă a unui singur stat – Ucraina”, a adăugat el.