Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Războiul din Ucraina: Luhansk, fără…

Războiul din Ucraina: Luhansk, fără curent electric, gaz și apă din cauza bombardamentelor lansate de soldații ruși

Sursa foto: NEXTA

Mai multe zone rezidențiale din Luhansk au rămas fără curent electric, gaz, încălzire și apă din cauza bombardamentelor lansate de forțele rusești. Anunțul a fost făcut de șeful Administrației Regionale de Stat Luhansk, Serhiy Gaidai, scrie novosti.dn.ua.

„În urma ostilităților, conductele de gaze de diferite diametre și presiuni au fost avariate sau au fost închise supapele. Fără alimentare cu gaze au rămas 23 de localități integral și 7 parțial, în total circa 35.000 de consumatori. Începând cu ora 8:00 dimineața din 12 martie, în 34 de localități a fost întreruptă energia electrică, 22 dintre ele complet, 12 parțial. 84.873 de consumatori au rămas fără energie electrică”, a spus el.

Totodată, alimentarea cu căldură a 180 de clădiri rezidențiale a fost întreruptă în Severodonetsk.

În Lisichansk, din cauza lipsei de alimentare cu energie electrică și apă, lucrările a 11 cazane ale întreprinderii comunale „Lysichanskteploset” au fost suspendate.

Noi bombardamente au avut loc, sâmbătă dimineață, 12 martie, în Ucraina. Focuri de artilerie au lovit zonele rezidenţiale. Situaţia din oraşul Mariupol, din sud-estul Ucrainei, este critică, susţin oficialii. Ucraina avertizează că vecina Belarus ar putea plănui o invazie pe teritoriul său şi acuză Rusia că încearcă să-şi tragă aliatul în război organizând atacuri aeriene de pe teritoriul Belarusului.

Preşedintele SUA, Biden, s-a alăturat aliaţilor pentru a lovi Moscova în ceea ce priveşte comerţul şi a închide fondurile de dezvoltare, precum şi interzicerea importurilor de fructe de mare, vodcă şi diamante ruseşti.

LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina. Un deputat ucrainean susține că militarii ruși distrug depozitele de alimente din Brovarî