Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Procuratura Generală a Ucrainei a…

Procuratura Generală a Ucrainei a inițiat anchetă penală după ce opt oameni au fost uciși în timpul atacului nocturn cu rachete în cartierul Podolsky din Kiev

Procuratura Generală a Ucrainei a anunțat luni, 21 martie, că a inițiat o anchetă penală în urma atacului nocturn cu rachete lansat noaptea trecută în regiunea Podolsky din Kiev, în urma căruia, până acum, opt oameni și-au pierdut viața.

Autoritățile ucrainene anunță că în seara zilei de duminică, 20 martie, soldații ruși au tras în cartierul Podolsky al capitalei Kiev. Până luni, 21 martie, ora 09:30, autoritățile au raportat că opt persoane au fost ucise în urma acestui bombardament.

Biroul Procurorului General al Ucrainei a emis o notă prin care a anunțat că a fost inițiată o anchetă în urma atacului, iar preliminar investigațiile vor fi efectuare de Departamentul de Poliție Podolsky al Direcției Principale a Poliției Naționale din Kiev.

„Informațiile despre morți și răniți sunt în proces de clarificare. Salvatorii și oamenii legii lucrează la fața locului, documentând infracțiunea. Ancheta preliminară este efectuată de Departamentul de Poliție Podolsk al Direcției Principale a Poliției Naționale din Kiev”, se menționează în nota Procuraturii Generale a Ucrainei.

A 26-a zi de război în Ucraina a început cu bombardamente în Kiev. Potrivit informațiilor preliminare, un centru comercial și mai multe clădiri rezidențiale au fost avariate. Deocamdată nu se cunosc informații despre numărul persoanelor rănite sau ucise. În noaptea de 20 spre 21 martie, a avut loc o scurgere de amoniac la o uzină chimică din Sumy.

Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga a ordonat miercuri, 16 martie, Rusiei să suspende invadarea Ucrainei. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a cerut Rusiei să se conformeze „imediat” deciziei Curții de la Haga.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.