Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Procedura de destituire: Camera Reprezentanților…

Procedura de destituire: Camera Reprezentanților votează astăzi punerea sub acuzare a președintelui Trump

Camera Reprezentanţilor votează miercuri, 18 decembrie, punerea sub acuzare a preşedintelui Donald Trump, pe cale să devină cel de-al treilea preşedinte al SUA pentru care se iniţiază o procedură de destituire, a anunţat marţi lidera democraţilor din Congres Nancy Pelosi, transmit AFP şi Reuters, potrivit Digi24.

La mai puţin de trei luni de la izbucnirea scandalului ucrainean, Camera Reprezentanţilor se pregăteşte să îl pună sub acuzare pe Donald Trump pentru „abuz de putere” şi obstrucţionarea activităţii Congresului”.

Trump consideră procedura demiterii „lovitură de stat” în „războiul” contra „democraţiei”

Marţi, 17 decembrie, preşedintele republican Donald Trump a lansat un atac violent la adresa opoziţiei democrate pe care o acuză că duce „un război deschis împotriva democraţiei”.

Într-o scrisoarea de şase pagini adresată democratei Nancy Pelosi, Trump îşi reia obiecţiile faţă de capetele de acuzare ce îi sunt aduse şi pe care le califică ca fiind fără valoare şi absurde, într-un limbaj acuzator şi pe alocuri dispreţuitor îl care îi atacă pe Pelosi, pe democraţii din Congres, pe Joe Biden şi instituţii precum FBI-ul.

Trump o acuză pe lidera democraţilor că a transformat Camera Reprezentanţilor dintr-un organ legislativ onorabil într-o Cameră de persecuţie partinică „în timp ce cu greu îşi ascunde ura faţă de mine”.

Donald Trump este suspectat de abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului

Comisia pentru Afaceri Judiciare a Camerei Reprezentanţilor a aprobat, vineri după-amiază, cele două articole de inculpare a preşedintelui Donald Trump în scopul demiterii. Donald Trump este suspectat de abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Pentru a fi activate, cele două articole penale trebuie aprobate de plenul Camerei Reprezentanţilor.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Procesul în cadrul procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump ar putea începe în Senatul SUA în ianuarie, a declarat Mitch McConnell, liderul majorităţii republicane.

Procedura de destituire divizează profund societatea americană: 45% doresc ca aceasta să conducă la revocarea preşedintelui, în timp ce 47% se opun, conform unui sondaj CNN-SSR.