Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Primarul Boryspilului i-a îndemnat pe…

Primarul Boryspilului i-a îndemnat pe locuitori să părăsească orașul

Sursa foto: unian.net

Primarul Boryspilului, Volodimir Borisenko, a cerut locuitorilor să părăsească orașul. El a făcut apelul printr-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, scrie unian.net.

„Facem apel la populația civilă să fie deșteaptă și să contacteze numărul de urgență și, dacă se poate, să părăsească orașul (…). Cei care nu au ocazia – îi vom evacua, cei care au – puteți pleca cu propriile mașini”, a spus Borisenko.

El a menționat că evacuarea de la Boryspil în regiunile de vest ale Ucrainei are loc zilnic.

„După cum arată practica în locurile în care acum se desfășoară lupte, cu cât sunt mai puțini civili în oraș, cu atât este mai ușor pentru forțele armate să lucreze. Prin urmare, să o facem așa. Nu este nevoie să fim acum în oraș.”, a spus el.

Pe 18 martie, generalul de brigadă Alexander Gruzevich, adjunct al șefului de stat major al Comandamentului Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei, a informat că forțele rusești au abandonat ofensiva în direcția Boryspil.

„Au fost create două cercuri de apărare, în care inamicul a fost oprit și nu a avut succes. În unele zone, și acestea sunt direcțiile Brovarsky și Boryspil, inamicul a abandonat în general operațiunile ofensive active”, a subliniat Gruzevici.

Marți, 22 martie, explozii puternice au răsunat în Harkov. Rusia nu pare să fi făcut progrese majore, spun analiștii militari, deși continuă să bombardeze principalele orașe ale țării pe care a invadat-o. În Herson, militarii ruși au deschis focul asupra ucrainenilor care protestau.

Miercuri, 16 martie, Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga a ordonat Rusiei să suspende invadarea Ucrainei. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a cerut Rusiei să se conformeze „imediat” deciziei Curții de la Haga.

„Federaţia Rusă trebuie să suspende imediat operaţiunile militare pe care le-a început la 24 februarie 2022 pe teritoriul ucrainean”, a transmis Joan Donoghue, judecătoarea preşedintă a Curții, al cărei sediu este la Haga. Curtea de la Haga a luat decizia cu 13 voturi pentru și 2 voturi împotrivă.