Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Președintele Ucrainei i-a cerut prim-ministrului…

Președintele Ucrainei i-a cerut prim-ministrului Israelului să devină mediator la negocierile dintre Ucraina și Rusia cu privire la încetarea acțiunilor militare

Președintele Ucrainei Volodimir Zelensky i-a cerut premierului israelian, Naftali Bennett, să medieze negocierile de la Ierusalim dintre Ucraina și Rusia cu privire la încetare acțiunilor militare. Solicitarea a fost făcută în timpul unui apel telefonic între cei doi lideri vineri, potrivit ambasadorului ucrainean în Israel, Yevgen Korniychuk, scrie New York Times.

„Credem că Israelul este singurul stat democratic din lume care are relații excelente atât cu Ucraina, cât și cu Rusia”, a spus ambasadorul ucrainean în Israel spuse.

Biroul lui Bennett a confirmat că a avut loc un apel telefonic, dar a refuzat să comenteze conținutul acestuia.

Ministerul rus de Interne susține că autoritățile de la Kiev au amânat negocierile cu privire la încetarea acțiunilor militare pentru sâmbătă.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Ucrainei Serhiy Nikiforov a vorbit despre stadiul negocierilor cu Federația Rusă și a declarat că autoritățile de la Kiev sunt gata să negocieze.

„Infirmăm afirmațiile pe care Ucraina a refuzat să le negocieze. Ucraina a fost și rămâne pregătită să vorbească despre încetarea focului și pace. Am fost de acord cu propunerea președintelui Federației Ruse. În aceste ore, părțile se consultă asupra locului și ora ședinței”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Ucrainei.