Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Președintele turc Recep Erdogan s-a…

Președintele turc Recep Erdogan s-a vaccinat împotriva Covid-19

Președintele turc Recep Erdogan s-a vaccinat joi în direct împotriva Covid-19, o acțiune despre care purtătorul de cuvânt al partidului său AK a afirmat că este menită să liniștească îngrijorările cu privire la eficacitatea vaccinului.

Turcia a început joi vaccinarea în rândul angajaților din sistemul sanitar cu serul chinezesc dezvoltat de Sinovac, demarând astfel o campanie națională de vaccinare împotriva bolii care a ucis peste 23.000 de persoane în această țară, scrie digi24.ro.

Președintele Erdogan a făcut prima doză a vaccinului la Spitalul Municipal din Ankara, unde a venit împreună cu ministrul Sănătății Fahrettin Koca, care a fost vaccinat cu o zi în urmă.

Președintele turc le-a declarat reporterilor strânși în fața spitalului că toți membrii din conducerea partidului de guvernământ AK se vor vaccina și a îndemnat și alți politicieni să susțină campania de vaccinare.

„Numărul de vaccinuri din prima fază este clar. Alte 25-30 de milioane de doze vor sosi în următoarea perioadă. Vrem să continuăm rapid acest lucru”, a afirmat Erdogan, precizând că momentan toate vaccinurile pe care le va importa Turcia vor fi de la Sinovac.