Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Președintele Armeniei și-a anunțat demisia

Președintele Armeniei și-a anunțat demisia

Armen Sarkissian, președintele Armeniei, şi-a prezentat demisia duminică, 23 ianuarie. El și-a motivat decizia prin faptul că prevederile constituţionale nu îi oferă prerogative suficiente pentru a influenţa evenimentele din ţară. Sarkissian era președintele Armeniei din aprilie 2018.

„Mă gândesc de mult timp. Am decis să demisionez din funcţia de Preşedinte al Republicii după ce am lucrat activ aproximativ patru ani. Se poate pune întrebarea de ce preşedintele nu a reuşit să influenţeze evenimentele politice care ne-au condus la actuala criză naţională. Motivul este din nou evident, lipsa instrumentelor adecvate… Constituţia. Rădăcinile unora dintre problemele noastre sunt ascunse în actuala Lege fundamentală”, a spus Sarkissian într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al preşedintelui, anunțându-și plecarea din funcție.

Sarkissian s-a aflat anul trecut într-o confruntare cu prim-ministrul Armeniei, Nikol Pashinyan, după o serie de discuții în contradictoriu, inclusiv la tema demiterii şefului forţelor armate. În Armenia, rolul de prim-ministru este văzut ca fiind mai influent decât cel de preşedinte.