Premierul României și-a anunțat demisia

Premierul Romaniei, Mihai Tudose și-a anunțat demisia, luni, 15 ianuarie, după ședința Comitetului Exacutiv al Partidului Social Democrat (PSD), partid care l-a înaintat în această funcție. Tudose și-a anunțat demisia după ce Comitetul Executiv National al PSD a votat în favoarea retragerii sprijinului politic pentru actualul premier. Vicepremierul Paul Stanescu, ministrul Dezvoltării, ar urma să asigure interimatul la conducerea Guvernului, potrivit unor surse din partid, scrie hotnews.ro. 

Mihai Tudose, la ieșirea din sediul PSD: „Merg la Palatul Victoria să îmi iau lucrurile de acolo. Nu voi asigura interimatul”. 

Un reprezentant al partidului de guvernare, PSD, a anunțat, luni seara, că marți la ora 11.00 va avea loc o nouă ședință a Comitetului Executiv al PSD, pentru nominalizarea noii propuneri de premier.

Dintre toți membrii Comitetului Executiv, au fost doar 4 voturi în favoarea demisiei și 4 abțineri, restul votând pentru retragerea sprijinului politic.

Mihai Tudose a rezistat doar șase luni și jumătate în funcția de premier. Guvernul condus de Mihai Tudose a primit votul de investitură al Parlamentului pe data de 29 iunie 2017, la două zile după ce Tudose fusese propus pentru funcția de premier de coaliția PSD-ALDE.

Predecesorul lui Mihai Tudose, Sorin Grindeanu, primul premier al coaliției PSD-ALDE după alegeri, a rezistat în funcția de prim ministru mai puțin de șase luni.

Sursă foto: agerpres.ro


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Românașul

    În sfârșit dăm dovadă de înțelepciune politică, dar în primul rând omenească și procedăm ca europeni. Guvernul României este politic, a fost investit de o alianță de partide politice, alianța PSD-ALDE și dacă i se retrage spriginul politic, primul ministru trebuie să-și dea demisia! Felicitări dlui ex-prim ministru Mihai Tudose pentru decizia înțeleaptă! Avem toată încrederea, că în România, țara noastră Mamă, totul va fi bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *